Атомната електроцентрала в Чернобил е напълно изключена, съобщи УНИАН.  Ремонтни дейности и

...
Атомната електроцентрала в Чернобил е напълно изключена, съобщи УНИАН. 
Ремонтни дейности и
Коментари Харесай

АЕЦ в Чернобил е изключена, персоналът й е на дежурство от 2 седмици |

Атомната електроцентрала в Чернобил е изцяло изключена, заяви УНИАН. 

Ремонтни действия и обновяване на електрозахранването са невъзможни, поради бойните дейности. Украинското енергодружество следи обстановката и ще осведоми за всички промени, се споделя в известие на компанията, представено от украинската организация. 

Системите за на нуклеарни материали в оборудванията за радиоактивни боклуци в Чернобил в Украйна, които бяха завладяни от съветски сили предишния месец, са спрели да предават данни към надзорния орган на Организация на обединените нации за нуклеарна сигурност, заяви през вчерашния ден Ройтерс, като цитира Международната организация за атомна сила (МААЕ). 

Персоналът на централата не е сменян от две седмици, екипът от към 210 техници и личен състав по сигурността са на дежурство в АЕЦ в Чернобил още от деня преди съветските войски да завладяват обекта. 

Руските сили принуждават личния състав на Запорожката атомна електроцентрала да запише послание, което да употребяват с пропагандни цели, съобщи украинският министър на енергетиката Херман Халушченко, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Руските сили откриха надзор върху Запорожката АЕЦ, която е най-голяма атомна електроцентрала в Европа, откакто я нападнаха в петък. При нападението избухна пожар на територията на централата, който породи опасения, че спорът в Украйна може да докара до нуклеарна злополука. Пожарът бе сподавен и стана ясно, че не е имало приключване на радиация.

Халушченко съобщи, че към 500 съветски бойци и 50 единици бойна техника са на територията на централата. По думите му личният състав на Запорожката АЕЦ е " физически и прочувствено отпаднал ".

" В момента обстановката в Чернобилската атомна електроцентрала се следи взаимно от съветски военни, украински експерти, граждански личен състав на централата и Националната армия на тази страна ", сподели през днешния ден говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.

" Руските въоръжени сили откриха надзор над Чернобилската и Запорожската атомна електроцентрала и прилежащите им територии. Тази стъпка беше подхваната извънредно за да се предотврати потреблението на обстановката в страната от украински националистически и други терористични групи, както и от задгранични наемници, за осъществяване на нуклеарни провокации, а такива опасности съществуват. Като притежател на развита нуклеарна промишленост Русия е изцяло наясно с евентуалните опасности за нуклеарната инфраструктура и прави всичко допустимо, с цел да подсигурява сигурността на нуклеарните уреди в Украйна ", каза  още Захарова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР